Analizatory

AGROSCAN ECO

Najtańsze rozwiązanie do badania całego ziarna. Niezawodna optyka, ta sama technologia NIR stosowana jest na rynku handlu ziarnem na całym świecie. Zapisuje do 6 kalibracji produktów i wyświetla 2 składniki na wyświetlaczu LCD. Możliwość podpięcia do komputera, dzięki któremu możemy rozszerzyć funkcję mi. o badanie glutenu w pszenicy. AgroScan Eco można uruchomić z akumulatora samochodowego 12V prądu stałego lub zasilania sieciowego 110/240V prądu zmiennego.

Wykonywane badania:
• Pszenica: Białko, Wilgotność
• Pszenica Durum: Białko, Wilgotność
• Jęczmień browarny: Białko, Wilgotność
• Jęczmień paszowy: Białko, Wilgotność
• Rzepak: Białko, Wilgotność, Olej

AGROSCAN PROFESSIONAL

Analizator Pełnych Ziaren AgroScan Professional jest analizatorem stanowiskowym, przeznaczonym do szybkiego pomiaru zawartości wilgoci, białka, skrobi i oleju w pszenicy, jęczmieniu, kukurydzy, soi, rzepaku, owsie, pszenżycie, łubinie i innych zbożach, ziarnach i nasionach oleistych.

Analizator AgroScan Professional wykorzystuje przepływowy system próbkowania z mechanizmem klapy wlotu i wylotu umożliwiającym przepływ ziarna przez i poza komorą pomiarową. Program automatycznie ustawia długość ścieżki próbki na 8, 16, 24 lub 30mm jako konfiguracji w pliku kalibracji. Wbudowany system Windows 10 i ekran dotykowy. Najbardziej polecany do skupów zbóż

Wykonywane badania:
• Pszenica: Białko, Wilgotność, Sendymentacja, Gluten
• Pszenica Durum: Białko, Wilgotność
• Jęczmień browarny: Białko, Wilgotność
• Jęczmień paszowy: Białko, Wilgotność
• Rzepak: Białko, Wilgotność, Olej
• Owies: Białko, Wilgotność
• Sorgo: Białko, Wilgotność
• Pszenżyto: Białko, Wilgotność
• Kukurydza: Białko, Wilgotność, Olej, Skrobia
• Soja: Białko, Wilgotność, Włókno, Olej
• Ryż: Białko, Wilgotność, Amylozy
• Peluszka, Ciecierzyca: Białko, Wilgotność
• Fasola fava: Białko, Wilgotność
• Łubin: Białko, Wilgotność
• Soczewica: Białko, Wilgotność

AGROSCAN Standard PLUS

Rozszerzona wersja mogąca badać więcej typów ziaren. W wersji plus dodatkowo możliwość pomiaru gęstości.

Ziarno wsypuje się do 500 ml pojemników na próbki. W kierunku poprzecznym do ziaren wprowadzone jest ostrze, które pozwala usunąć nadmiar ziaren. Ostrze jest usuwane z pojemnika, a 500 ml ziarna wsypywane do zbiornika na próbki. Pomiar ziarna następuje w komorze optycznej, w której widma NIT są gromadzone i przechowywane w pamięci. Ziarna spadają do pojemnika na próbkę znajdującego się na ogniwie obciążnikowym. Rejestrowana i wyświetlana jest waga 500 ml ziarna wraz z zawartością białka, oleju i wilgoci.

Wykonywane badania:
• Pszenica: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Pszenica Durum: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Jęczmień browarny: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Jęczmień paszowy: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Rzepak: Białko, Wilgotność, Olej, Gęstość
• Owies: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Sorgo: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Pszenżyto: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Kukurydza: Białko, Wilgotność, Gęstość, Olej, Skrobia
• Soja: Białko, Wilgotność, Gęstość, Włókno, Olej
• Ryż: Białko, Wilgotność, Gęstość, Amylozy
• Peluszka, Ciecierzyca: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Fasola fava: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Łubin: Białko, Wilgotność, Gęstość
• Soczewica: Białko, Wilgotność, Gęstość

AGROSCAN GRAIN & FLOUR

Najbardziej zaawansowany produkt z rodziny AGROSCAN. Jako jedyny ma możliwość badania mąk pszennej, żytniej i kukurydzianej. Analizator typu NIT wykorzystuje ruchomą komórkę próbki do określenia średniej widm w szerokim obszarze próbki.

Wykonywane badania:
• Pszenica: Białko, Wilgotność, Sendymentacja, Gluten
• Pszenica Durum: Białko, Wilgotność
• Jęczmień browarny: Białko, Wilgotność
• Jęczmień paszowy: Białko, Wilgotność
• Rzepak: Białko, Wilgotność, Olej
• Owies: Białko, Wilgotność
• Sorgo: Białko, Wilgotność
• Pszenżyto: Białko, Wilgotność
• Kukurydza: Białko, Wilgotność, Olej, Skrobia
• Soja: Białko, Wilgotność, Włókno, Olej
• Ryż: Białko, Wilgotność, Amylozy
• Peluszka, Ciecierzyca: Białko, Wilgotność
• Fasola fava: Białko, Wilgotność
• Łubin: Białko, Wilgotność
• Soczewica: Białko, Wilgotność
• Mąka pszenna: Białko, Wilgotność, Popiół
• Mąka żytnia: Białko, Wilgotność, Popiół
• Mąka kukurydziana: Białko, Wilgotność, Popiół

SupNIR 2700

Zaprojektowane jako system modułowy urządzenie FPI do żywności podaje w ciągu 25 sekund wyniki ilościowe analizy głównych parametrów jakościowych (np. wilgoć, zawartość białka, tłuszczu, cukrów, skrobi, kwasowość, ilość soli, popiołu) oraz wielu innych. Nie istnieje potrzeba ręcznego kondycjonowania próbek czy też stosowania dodatkowych odczynników. Analizator tego typu zapewnia uzyskanie bardzo precyzyjnych parametrów kontroli jakości, bez ponoszenia z tego tytułu dodatkowych kosztów.

Dostarczane jest z wieloma gotowymi do użycia metodami kalibracji i wydajnym pakietem oprogramowania, aby ułatwić precyzyjne dostrojenie kalibracji i zapewnić szeroki zakres automatycznej rejestracji, a także pamięcią bazy danych do przechowywania wyników analitycznych badań w analizatorze

Główne cechy:
• Szybki: 25-sekundowa analiza wszystkich typów próbek
• Wysoka wydajność: Wysoka dokładność, powtarzalność, stabilność i niezawodność
• Łatwe do wdrożenia, obsługi i konserwacji
• Nowoczesna technologia i szeroka gama dostępnych kalibracji bez opłat
• Przyjazne oprogramowanie z wieloma analizami statystycznymi
• Analiza danych online i wiele funkcji statystycznych.