Gluten

Gluten System

Gluten System to zestaw urządzeń o międzynarodowym standardzie służący do określania ilości i jakości mokrego glutenu w mące i śrucie pszennej. Ponadto zawarta w systemie suszarka GLUTORK 2500 pozwala na w pełni standaryzowane badanie suchego glutenu.

Zalety:
• łatwe przygotowanie próbek
• szybka analiza
• powtarzalność wyników
• badanie mąki i śruty pszennej

Zastosowanie:
• punkty handlu zbożem
• kontrola produktu w młynach
• przedsiębiorstwa produkujące makarony
• przedsiębiorstwa produkujące gluten
• piekarnie

Glutomatic 6100

Glutomatic 6100 – dwustanowiskowe urządzenie do wymywania glutenu

Wymiary: 380x370x350
Waga: 22kg

Glutork 2500

Glutork 2500 – w pełni zautomatyzowana suszarka do określania ilości i jakości suchego glutenu, temp. 150 st.C osiągana w 4 min.

Wymiary: 250x90x200
Waga: 1,7kg

Gluten Index 2100

Gluten Index 2100 – określenie indeksu glikemicznego (0%-100%), prędkość wirowania 6000 obr/min osiągana w 8 sekund

Wymiary: 200x210x300
Waga: 8kg